Chef- en eigenaresse Michka Chel (33) heeft in 2017 de kookstudio opgericht. “Na 13 jaar in diverse keukenbrigades van Noord-Italië, naar midden Nederland en tot als laatste in de regio Rotterdam, miste ik meer interactie met mijn gasten”. Koken is voor haar meer dan alleen een mooi bordje met bijzondere smaken. “Ik wil mijn gasten met alle zintuigen volledig betrekken bij het koken én niet alleen het eten”. Ze vindt dat op deze manier van koken meer creativiteit ontstaat en dat haar gast met beduidend meer zekerheid thuis aan de slag gaat. “Ik wil mijn gasten laten zien dat door net even anders naar een product te kijken er ook andere denk- of bereidingswijzen ontstaan”. De kookstudio is voor haar een plek waar alles kan als het maar met eten te maken heeft. Een vraag die haar vaak wordt gesteld is waarom ze in de Hoeksche Waard is komen wonen. “Als kok ben je voortdurend met nieuwe ingrediënten en smaken bezig om je zo te blijven ontwikkelen. Voor mij rijmde het niet dat ik dit tussen 4 restaurantmuren deed en niet met mijn voeten in de klei in de buitenlucht. Koken van land tot bord is voor mij ook vieze laarzen krijgen, de grond van de groentes schrobben en met de seizoenen meekoken. Ik woon nu meer dan 4 jaar in de Hoeksche Waard voel me enorm gegroeid en ik ga hier nooit meer weg”. Ze is voorlopig nog niet uitgekookt in de studio in Numansdorp en haar enthousiasme, kookkunsten en kennis deelt ze graag met u.


Laura.jpg

De kookstudio werkt graag met enthousiaste zzp-ers en bevlogen ondernemers. Gastvrouw en kok-assistent Laura van den Dool (34) verwelkomt jullie met een warme glimlach. Na vele jaren in de zorgsector schenkt zij jullie met liefde een glas wijn in en ondersteunt ze tijdens de kookworkshop. “Het zorgen voor gasten doe ik al zo ontzettend lang dat ik niet anders meer gewend ben en is mijn tweede natuur geworden. De stap van de zorg naar de horeca is voor mij dan ook eenvoudig. Ik vind het heerlijk met mensen te koken en ze een mooie blijvende herinnering te geven”. Het leidinggeven in de keuken is wel nieuw voor haar en soms vindt ze het nog spannend “in het begin was ik was losser en meer op de achtergrond omdat ik de gasten niet te veel wil storen, maar ik merk dat de gasten zoveel vragen dat het leidinggeven vanzelf gaat en ik de kookworkshops nu lekker strak organiseer. En ohja het is een super fijn gevoel dat ik de gasten wat kan leren over koken en dat ze lachend naar huis gaan”. Laura is bovendien specialist Ibiza tapas workshop en organiseert bijna alle workshop met dit thema. Met al haar enthousiasme en aandacht maakt ook zij onderdeel uit van kookstudio Hoeksche Waard.

Regelmatig heeft de kookstudio gastkoks over de vloer die ook staan voor de beste smaak en kwaliteit. Leuk als extraatje tijdens de workshops of gewoon om heel veel van te leren. Slagers, patissiers en boeren uit de omgeving komen graag vertellen en hun kennis overdragen. Dus met een gastkok bij een kookworkshop weten jullie alles wat jullie nog niet wisten.