MICHKA CHEL

Chef Michka Chel (38) heeft in 2017 de kookstudio opgericht. “Na 15 jaar in diverse keukenbrigades als kok van Noord-Italië, naar midden Nederland en tot als laatste in de regio Rotterdam, miste ik het contact met de oorsprong van de producten waar ik mee kook”. Koken is voor haar meer dan alleen een mooi bordje met bijzondere smaken. Het gaat er volgens haar ook om dat je meekookt met de seizoenen en beseft wat een rijkdom er in de Hoeksche klei groeit. Daarnaast merkt ze dat haar gasten steeds minder tijd nemen om te koken en stimuleert ze haar gasten hoe je een gerecht op smaak kunt brengen en welke ingrediënten je hiervoor kunt gebruiken. Michka leert je smaken herkennen, benoemen en daarna geeft ze je alle ruimte en vrijheid om het zelf uit te proberen. Een ervaring die haar gast meeneemt naar huis! De chef vindt dat op deze manier van koken meer creativiteit ontstaat, dat haar gast ook echt iets leert en dus met beduidend meer zekerheid thuis gezonder blijft koken zonder te veel kant-en-klaar.

Ik wil mijn gasten laten zien dat het echt heel makkelijk is om alles zelf en vers te maken, zonder pakjes en zakjes. Als ik zie dat mijn gasten de lol van het koken (terug) vinden dan kan ik zo enthousiast worden dat ik op het aanrecht sta te dansen!

De kookstudio is voor haar een plek waar alles kan als het maar met eten te maken heeft. Een vraag die haar vaak wordt gesteld is waarom ze in de Hoeksche Waard is komen wonen. “Als kok ben je voortdurend met nieuwe ingrediënten, duurzaamheid en smaken bezig om je zo te blijven ontwikkelen. Voor mij rijmde het niet dat ik dit tussen 4 stadse restaurantmuren deed en niet met mijn voeten in de klei in de buitenlucht. Koken van land tot bord is voor mij ook vieze laarzen krijgen, de grond van de groentes schrobben en beseffen dat je niet het hele jaar door alles te verkrijgen is, zoals in een gangbare supermarkt. Ze is vaak op het land te vinden, in gesprek met de boer en ze ontwikkelt graag toekomstbestendige recepturen met groentes in de hoofdrol.

Ik woon nu meer dan 8 jaar in de Hoeksche Waard voel me enorm gegroeid en ik ga hier nooit meer weg”. Ze is voorlopig nog niet uitgekookt in de studio in Numansdorp en haar enthousiasme, kookkunsten en kennis deelt ze graag met jou, zodat jij dit mee naar je eigen keuken kunt meenemen.

Haar eerste kookboek is november’23 uitgekomen en is een ode aan de Hoeksche Waard.


Jessica, Laura, Lisa, Riva, Fleur, Daisy, Amber, en Noor zijn hét girls afwasteam van de kookstudio. Achter de schermen helpen zij mee om alle kookworkshops, cateringen en koken op locaties vlekkeloos te laten verlopen. De kookstudio is super trots op deze kanjers en weet niet wat ze zonder zou moeten!


De kookstudio werkt graag met enthousiaste zzp-ers en bevlogen ondernemers. Liv, Bianca en Mickey werken graag als gastvrouw tijdens de kookworkshops. Met al hun enthousiasme en aandacht maken ook zij onderdeel uit van kookstudio Hoeksche Waard. De gastvrouwen zijn aanwezig bij een groepsgrootte van meer dan 12 personen.

gastvrouw kookstudio, kookatelier, koken, kookclub, Barendrecht, Dordrecht, Breda, Rotterdam, Den Haag, Oud-Beijerland, kookstudio Hoeksche Waard Numansdorp, kalender koken, kookactiviteit agenda

Mickey

Vierde ooit zelf haar verjaardag in de kookstudio met vrienden en familie en is er nu niet meer weg te slaan. Ze vindt elke kookworkshop of keukenborrel een feestje.

samen vieren, locatie voor feestje Hoeksche Waard, horeca Hoeksche Waard groepen, groepsactiviteit, verjaardag vieren restaurant Hoeksche Waard, verjaardag vieren café Hoeksche Waard, locatie huren, keuken huren, kookschool

liv

Dol op prosecco en werkt al vanaf haar 14e in de kookstudio. Ze is super gastvrij en trotseert de Hoeksche Waard op haar scooter.