6 weekse BASIS Kookcursus - NOG beter leren koken met chef michka

Dé leukste kookcursus in de Hoeksche Waard!
Heb je de eerste 6-weekse basis kookcursus afgerond en smaakt het naar meer? Dan is deze kookcursus dé logische stap. Je bent al bekend met de Maillard-reactie, snij- en kooktechnieken en voelt je thuis in de kookstudio. In deze cursus ga je een stap verder: je leert meer over smaak, combinaties en technieken waarmee je jouw gerechten naar een hoger niveau tilt.

  • Vervolg op de basis - na deze cursus beheers de finesse van het koken. Zo leer je hoe je gerechten verfijnd en in balans brengt.

  • Veelzijdige technieken - vervolg snijtechnieken, kooktechnieken, andere warenkennis en nog meer nieuwe handige tips & tricks. We gaan verder waar we gebleven waren.

  • Meer zelfvertrouwen - na deze cursus kook je met meer stabiliteit, je begrijpt smaakbalans en kan een gerecht van flauw naar smaakvol brengen.

Michka heeft duidelijk zowel de culinaire als de ‘people’-skills om dit te laten werken en de Kookstudio in Hoeksche Waard heeft een fijne ambiance. Ik raad dit ten zeerste aan aan iedereen die geïnteresseerd is in koken, ongeacht je huidige niveau.
— Jan Willem S.

DATA EN KOSTEN basis kookcursus 2

Deze kleinschalige basis kookcursus 2 wordt afwisselend gegeven op de dinsdag- of woensdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur.

Januari 2026 woensdagen: 7, 14, 21, 28 januari en 4 en 11 februari 2026 (12 plekken vrij).

De kosten bedragen € 545,- euro voor alle 6 de cursus lessen inclusief het “examendiner”. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.

Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.

Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten! Doggybags zijn ook aan te schaffen in de studio.

Wat ga je leren tijdens de kookcursus?

Les 1: Snijtechnieken & curry’s

We verfijnen de snijtechnieken en passen ze direct toe in een smaakvolle curry. Welke snijtechnieken ken je nog en waarom pas je deze toe? Je leert slimme trucs om altijd perfecte rijst te koken én maakt hasselback aardappels.

Les 2: Kooktechnieken & groente op smaak

Wanneer moet je groente wel of niet (met zout) koken en hoe gaar zijn de groentes? Ontdek hoe je groente blancheert, kookt of juist rauw verwerkt. Wanneer gebruik je zout, boter of olie? We bereiden loempia’s, wraps en burrito’s, inclusief dipsauzen en herhalen de Maillard reactie.

Les 3: Werken met een hele kip

Iedere deelnemer fileert met een vlijmscherp mes een hele biologische kip en leert diverse bereidingswijzen: van bouillon tot Indiase tikka masala. Welke delen van de kip zijn er en hoe kun je deze delen het beste bereiden? Alles van de kip wordt benut.

Les 4: Pasta & pastasauzen

Leer pasta maken met de hand, met volkorenmeel of fijne bloem en met ei. Hoe maak paste zelf en wat voor soort saus hoort bij welke pasta of maakt dat eigenlijk niet zoveel uit? Je ontdekt welke pastasoorten er zijn en hoe je eindeloos kunt variëren.

Les 5: Desserts met zuivel

Van panna cotta tot crème brûlée: ontdek hoe je met zuivel heerlijke desserts maakt. Hoe zorg je ervoor dat zuivel niet schift en hoe kun je zuivel laten opstijven met en zonder gelatine? Je leert werken met gelatine, luchtige mousses maken en ontdekt hoe je schiften voorkomt.

Les 6: Het afsluitende “examen” diner

Tijd om te laten zien wat je hebt geleerd! Tijdens deze slotles bereid je samen een 3-gangen diner en zet je alle puntjes op de i van de technieken in die je in de afgelopen weken hebt geoefend. Heb ik alles uit de lessen gehaald wat ik wilde leren tijdens deze cursus?

Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.