Kookworkshop JAPAN

UMAMI & KOKUMI

4 uur VERFIJNING EN SMAAK 135 euro p.p. all in

KLEINE JAPANSE GERECHTEN (GEEN SUSHI!)

Stap in de wereld van de Japanse keuken, waar eenvoud en verfijning hand in hand gaan. Tijdens deze bijzondere workshop laat chef Michka je zien hoe Japanners koken, welke technieken zij gebruiken en hoe je de vijf basissmaken – bitter, zoet, zuur, zout en umami – perfect in balans brengt. Je leert wat umami is, hoe je het herkent en toepast, én maakt kennis met het minder bekende kokumi voor extra diepte in je gerechten.

Met ingrediënten als shoyu, miso, yuzu, ponzu, sake en mirin creëer je samen een tafel vol verfijnde, kleine gerechtjes – van vis, vlees en schelpdieren tot Hoeksche groenten met een verrassende Japanse twist. Allemaal gerechten die stijlvol ogen, puur smaken en thuis eenvoudig opnieuw te maken zijn.

Of je nu met collega’s, zakenrelaties of vrienden komt, deze workshop is de perfecte combinatie van teambuilding, inspiratie en smaakbeleving. In een ontspannen en sfeervolle setting bereiden jullie gezamenlijk een tafel vol shared dining gerechtjes met seizoensgebonden ingrediënten van dat moment en uit de regio. Uiteraard onder begeleiding van chef Michka die van jullie als ware cheffies de keuken laat runnen.

Waarom deze workshop?

  • Leer van een echte chef – technieken en smaakbalans uit de Japanse keuken

  • Ontdek umami & kokumi – breng je gerechten naar een hoger niveau

  • Authentieke ingrediënten – van shoyu tot yuzu en miso

  • Culinaire variatie – vis, vlees, schelpdieren en groenten

  • Inspiratie voor thuis – maak zelf kleine Japanse gerechtjes

  • Unieke beleving – deze samengestelde kookworkshop is uniek in Nederland

Reserveer nu en laat je meevoeren naar de elegante wereld van de Japanse gastronomie.Een beleving die je meeneemt naar huis!

Chef Michka heeft de afgelopen jaren naast het runnen van haar kookstudio, haar eerste kookboek geschreven, op bijzondere locaties diverse culinaire belevings pop-up diners georganiseerd en is sinds officieel Hoeksche Ambassadeur. Haar kookstudio is in de omgeving ondertussen een begrip. De Japanse keuken intrigeert haar enorm en in al haar gerechtjes zal je umami terug vinden.

Fantastische Japanse kookworkshop gehad. Wij kwamen uit Amsterdam, maar de afstand maakte niets uit. Deze workshop hebben wij als bijzonder en professioneel ervaren en we komen zeker een keer terug. Michka neemt de tijd en legt je alles heel duidelijk uit. Aanrader!
— N. van Hofwegen