20190505 Kookstudio HW 358 2.jpg
20190505 Kookstudio HW 358 2.jpg

Contact


SCROLL DOWN

Contact


“Voor mij gaat koken niet alleen om het eten. Door te werken met échte verse en seizoensgebonden ingrediënten leer ik mijn gast niet alleen beter koken, maar ook het verhaal van land tot bord. De kookstudio zie ik als een vernieuwend restaurantconcept zonder grenzen of kaders”.

Over chef Michka

Na haar opleiding aan een gerenommeerde kunstacademie vertrok Michka (39) in 2007 voor 4 jaar naar Italië. 11 jaar later -met een CV vol diverse disciplines in verschillende brigades in Italië en Nederland- opende zij haar eigen kookstudio op het platteland net onder de rook van Rotterdam.

De kookstudio is voor haar een creatief restaurantconcept maar dan zonder de gangbare kaders en grenzen van de horeca. Een concept dat land en bord verbindt zoals ze in Italië heeft geleerd, maar ook een plek waar de gasten écht worden gestimuleerd de verbinding met smaak en creativiteit aan te gaan.

De afgelopen jaren heeft zij haar eerste kookboek geschreven, op bijzondere locaties diverse culinaire belevings pop-up diners georganiseerd en is sinds juli 2025 officieel Hoeksche Ambassadeur. Haar kookstudio is in de omgeving ondertussen een begrip.

Lees het volledige verhaal onderaan deze pagina bij ontmoet het team.


NUMANSDORP ONDER ROTTERDAM

Kookstudio Hoeksche Waard is geopend sinds november 2017 in Numansdorp, hét zuidelijkste dorp van het eiland. Dichtbij uitvalswegen en dichtbij de akkers. In Numansdorp vind je cafés, hotels, winkels en recreatie. Bovendien is de haven op loopafstand van de hoofdstraat en sluit direct aan op het Hollands Diep en Haringvliet. Gratis parkeren voor de deur!

leuke uitjes Zuid-Holland, kookles, bedrijfsuitje, leuke dingen te doen in Nederland, uit in eigen land, vakantie tips, activiteiten voor groepen, groepsactiviteit

Klik op de foto voor de routebeschrijving in Google Maps

PARTNERS

Samen met lokale producenten, boeren en ondernemers werkt de kookstudio zo vers, seizoensgebonden en duurzaam mogelijk. Groentes komen van het eiland, tarwe en vis zo dichtbij mogelijk, vlees van (biologische) Nederlandse boeren, brood van de bakker uit Numansdorp en wijnen van de importeur uit Mijnsheerenland.

De kookstudio wordt enthousiast van de volgende samenwerkingen met kookwinkel Braadbaas uit Maassluis, Siematic van den Berg keukens & kasten, Wusthof messen, KitchenAid, Magimix, Gozney, Moccamaster, Bussing Brood, Het WijnkasteelBierbrouwerij Tuureluur, Landzicht, Versselect BV en Apollo kruiden. Huisfotograaf Arno Hoogwerf zorgt voor de mooie plaatjes.

Chef-kok Michka is ondertussen een bekende in de Hoeksche Waard en een echte lokale ambassadeur Naast deze officiële ambassadeurs titel van de Gemeente Hoeksche Waard werkt ze als vrijwilliger voor Stichting Smaaklessen en is ze verbonden aan diverse basisscholen in de Hoeksche Waard waar ze gastkooklessen geeft. Eind 2023 is haar kookboek ‘Koken op een eiland van klei’ uitgekomen. Het boek is een ode aan de Hoeksche Waard.