6 weekse kookcursus

Tijdens deze kookcursus gaan we lekker experimenteren in de kookstudio. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Het doel van deze lessen is kennis op te doen van alle facetten van de keuken. Na 6 lessen ben je in staat om zelf een smaakvol gerecht samen te stellen, ingredienten te combineren, diverse kook- en snijtechnieken te hanteren en uiteindelijk je eigen menu te ontwikkelen en te bereiden.

LEs 1: de GARDE

Alle koude gerechten komen in de keuken van de garde. Tijdens deze les staan snijtechnieken, warenkennis en basis bouillon op het programma.

Les 2: de entremetier

Alle warme groentengarnituren komen van de entremetier. Ook bereidingen met pasta, meel, aardappel, rijst, bonen, peulvruchten en eieren staan centraal tijdens deze 2e les.

LES 3: DE ROTISSEUR

De man en het vlees! Bullshit natuurlijk want dat laat deze les wel zien. Vrouwen opgelet! Vlees en gevogelte staat centraal in deze les en een aantal mooie begeleidende sauzen.

LES 4: DE poissoNnier

Vis, schelp- en schaaldieren komen van de poissonier in de keuken. Deze les staat dan ook helemaal in het teken van alles wat uit het water komt. We gaan fileren, pocheren, paneren en nog veel met deze prachtige producten.

Les 5: DE pâtissier

Alle zoete gerechten uit de keuken komen van de patissier. Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een smaakvol dessert te bereiden. Om je vingers bij af te likken!

LES 6: DE CHEF

Jij bent de chef! Zo vlak voor kerst heb je in 5 lessen de basis gelegd om je eigen smaakvolle menu samen te stellen. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. 

20190505 Kookstudio HW 110.jpg

DATA EN KOSTEN

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur.

Woensdagen : 4, 18, 25 september en 2, 16 en 30 oktober (VOL!)

De kosten bedragen € 285,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.

Minimaal 8 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten!!