4 weekse cursus MET CARLIJN REVERMANN

Tijdens deze uber gezonde en inspirerende kookcursus met groentekok Carlijn Revermann gaan we lekker vegetarisch experimenteren in de kookstudio. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Het doel van deze lessen is om smaakvol te koken zonder vlees of vis. Na 4 lessen ben je in staat om zelf een compleet vegetarisch volwaardig gerecht en menu samen te stellen, ingredienten te combineren, diverse kook- en snijtechnieken te hanteren en uiteindelijk je eigen vegetarische visie te ontwikkelen en te bereiden.

LEs 1: GRANEN EN PEULVRUCHTEN

Van gratins tot stoofpotjes van salades tot aan soepen, granen en peulvruchten zijn multi-inzetbaar en erg lekker. Tijdens deze eerste les maak je kennis met diverse graan- en peulsoorten en bereidingstechnieken.

Les 2: Groenten & salades

Groenten zijn veelzijdig en super gezond. Maar wanneer gebruik je nu welke groenten en hoe breng je je groentegerecht lekker op smaak? Vlees eet je ook niet zonder peper en zout. Tijdens deze les gaan we spelen met smaak. Met specerijen en met allerlei soorten groenten. Ook goed gevulde healthyy salades komen aan bod.

LES 3: Dips & Spreads

Lunch, borrel en onderdeel van een menu; dips, spreads en sausjes maken je menu compleet. Bovendien wat is lekker smeerbaar zonder vis of vlees op je brood of borrelplank? Van zacht gestoofde worteldip tot aan tapenades, hummus en smeuïge groentespreads. Spread it out!

LES 4: GOED ZOET

Kristalsuiker en boter gaan in de kast tijdens deze les. Niet omdat wij dit niet lekker vinden, maar omdat Carlijn laat zien welke natuurlijke smaakvervangers- en zoetstoffen je ook kunt gebruiken om onwijs lekkere cakes, taarten, koekjes, pudding en desserts mee te bereiden. Van klassieke appeltaart, gevulde dadels, chocolade en crumble dit komt helemaal goed zoet!  

carlijn en michka

DATA EN KOSTEN

De cursus wordt gegeven op dinsdagavonden van 18:00 uur tot 21:00 uur.

21 mei, 28 mei, 4 juni en 11 juni.

De kosten bedragen € 220,- euro voor alle 4 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 3 drankjes (kruidenthee/fruitwater) tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.

Minimaal 8 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten!


6 weekse kookcursus

Tijdens deze kookcursus gaan we lekker experimenteren in de kookstudio. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Het doel van deze lessen is kennis op te doen van alle facetten van de keuken. Smaak en techniek zijn de basis. Na 6 lessen ben je in staat om zelf een smaakvol gerecht samen te stellen, ingredienten te combineren, diverse kook- en snijtechnieken te hanteren en uiteindelijk je eigen menu te ontwikkelen en te bereiden.

LEs 1: de GARDE

Alle koude gerechten komen in de keuken van de garde. Tijdens deze les staan snijtechnieken, warenkennis en basis bouillon op het programma.

Les 2: de entremetier

Alle warme groentengarnituren komen van de entremetier. Ook bereidingen met pasta, meel, aardappel, rijst, bonen, peulvruchten en eieren staan centraal tijdens deze 2e les.

LES 3: DE ROTISSEUR

De man en het vlees! Bullshit natuurlijk want dat laat deze les wel zien. Vrouwen opgelet! Vlees en gevogelte staat centraal in deze les en een aantal mooie begeleidende sauzen.

LES 4: DE poissonier

Vis, schelp- en schaaldieren komen van de poissonier in de keuken. Deze les staat dan ook helemaal in het teken van alles wat uit het water komt. We gaan fileren, pocheren, paneren en nog veel met deze prachtige producten.

Les 5: DE pâtissier

Alle zoete gerechten uit de keuken komen van de patissier. Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een smaakvol dessert te bereiden. Om je vingers bij af te likken!

LES 6: DE CHEF

Jij bent de chef! Zo vlak voor kerst heb je in 5 lessen de basis gelegd om je eigen smaakvolle menu samen te stellen. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen.

 

20180423-SOHW-kookstudio-250-FB.jpg
 
 

DATA EN KOSTEN

De cursus wordt gegeven op woensdagavonden van 18:00 uur tot 21:00 uur. 

23 januari, 6 februari, 20 februari, 13 maart, 27 maart en 10 april. (VOL!)

De kosten bedragen € 270,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden. 

Minimaal 8 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd. 

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten!