Afgelopen weken de cursus koken voor beginners gedaan. Heel veel geleerd door de deskundige leiding van Michka. Lessen waren heel goed voorbereid. In de uitgebreide keuken waren alle benodigde materialen in ruimte mate aanwezig. Dat geldt ook voor de ingrediënten waarmee is gewerkt. Allemaal kwaliteitsproducten. Ga met alle inspiratie die ik heb gekregen nu verder thuis in de keuken aan het werk. Over een halfjaar ga ik een vervolgcursus doen.
— Robert O.
Ik heb de basis cursus gedaan en ik kan het van harte aanbevelen.
Super goede uitleg en je krijgt geweldige informatie.
Elke week weer een feestje om heen te mogen gaan.
— Patrick V.
Michka heeft duidelijk zowel de culinaire als de ‘people’-skills om dit te laten werken en de Kookstudio in Hoeksche Waard heeft een fijne ambiance. Ik raad dit ten zeerste aan aan iedereen die geïnteresseerd is in koken, ongeacht je huidige niveau.
— Jan Willem S.
20190505 Kookstudio HW 110.jpg

DATA EN KOSTEN BASIS

De basiscursus wordt 3 x per jaar gegeven op dinsdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur.

Mei 2024: dinsdag 21, 28 mei en 4, 11, 18 en 25 juni 2024 (4 plekken vrij)

September 2024: woensdag 11, 18 en 25 september, 2, 9 en 16 oktober 2024 (9 plekken vrij)

November 2024: woensdag 6, 13, 20 en 27 november en 4 en 11 december 2024 (9 plekken vrij)

De kosten bedragen € 475,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.

Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.

Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten! Doggybags zijn ook aan te schaffen in de studio.

6 weekse kookcursus BASIS

De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken! Tijdens deze kooklessen gaan we terug naar de basis. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Koken doe je zo! Het doel van deze lessen is om een basiskennis op te doen van alles wat er komt kijken als we ingrediënten gaan bewerken en bereiden tot een gerecht. Van warenkennis tot af- en opmaken van een zelfgemaakt diner. In 6 weken kom je in aanraking met snijtechnieken, kooktechnieken, kookapparatuur, kookgereedschappen en tips en trics om jou zelfverzekerder aan de slag te laten gaan in de keuken. Na deze cursus weet je wat er gebeurt in de pan of oven en op welke temperatuur. Zeg vaarwel tegen koken vanaf recepten. Onzekerheden worden weggenomen en jij durft en begrijpt meer na deze cursus in de keuken.

LEs 1: SNIJTECHNIEKEN

Alle koude gerechten komen in de keuken van de garde. Tijdens deze les staan snijtechnieken, warenkennis en basis bouillon op het programma. Welke messen zijn essentieel, hoe gebruik en onderhoud je deze en waarom zijn er eigenlijk snijtechnieken?

Les 2: KOOKTECHNIEKEN

Alle warme groentengarnituren komen van de entremetier. Maar welke kooktechnieken zijn er en welke groente hoort bij welke kooktechniek? Ook bereidingen met zoet zuur en eieren staan centraal tijdens deze les.

LES 3: DE PERFECTE BIEFSTUK

De man en het vlees! Bullshit natuurlijk want dat laat deze les wel zien. Vrouwen opgelet! Vlees en gevogelte staat centraal in deze les en een aantal mooie traditionele technieken zoals rollade.

LES 4: VIS FILEREN

Vis, schelp- en schaaldieren komen van de poissonier in de keuken. Deze les staat dan ook helemaal in het teken van alles wat uit het water komt. We gaan fileren, pocheren, bakken en nog veel met deze prachtige producten.

Les 5: BASIS DEEG

Alle zoete gerechten uit de keuken komen van de patissier. Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een geslaagde taart, cake of vulling te leren maken. Welke bloem gebruik je, in welke verhoudingen en wat voor bindingstechnieken zijn er?

LES 6: HET DINER

Jij bent de chef! Je hebt in 5 lessen de basis gelegd om groente, vis en vlees smakelijk en perfect te bereiden. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. Alles komt nu samen in een 3 gangen diner ter afsluiting.

Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.