laatste plekken!
〰️
laatste plekken! 〰️
6 weekse BASIS Kookcursus - echt beter leren koken met chef michka
De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken!
Wil jij beter leren koken en met meer zelfvertrouwen in de keuken staan? Of je nu een beginner bent of een actieve hobbykok: na het volgen van deze praktische cursus begrijp je écht wat er in de pan of oven gebeurt en zet je zonder recept complete gerechten op tafel.
Praktisch en leerzaam - na deze kookcursus kook je veel makkelijker zonder recept, herken je smaken beter en durf je te experimenteren in de keuken. De perfecte basis voor meer kookplezier!
Voor ieder niveau - snijtechnieken, kooktechnieken, werken met kookgerei en kookapparatuur, warenkennis en handige tips & tricks. Ongeacht je kookniveau!
Meer kookplezier - onzekerheden verdwijnen en jij kookt voortaan met meer kennis, smaak en plezier.
Wat ga je leren tijdens deze kookcursus?
Les 1: Snijtechnieken & warenkennis
Leer werken met de juiste koksmessen, ontdek hoe je ze gebruikt, onderhoudt en oefen de belangrijkste snijtechnieken. Wanneer gebruikt je snijtechnieken en waarom? Ontdek hoe smaken zich in groenten verhouden en hoe je hiermee je gerechten meer diepte geeft. Hoe kan ik een gerecht op smaak brengen?
Les 2: Kooktechnieken & de Maillard reactie
Van koken tot pocheren: leer welke techniek past bij welke groente en ontdek wat er écht gebeurt in de pan of oven en op welke temperatuur. Wanneer zijn mijn groentes gaar en hoe leer ik dit te herkennen? Je waagt je aan het einde van deze cursusles aan je eigen gepocheerd ei.
Les 3: De perfecte biefstuk
Ontdek stap voor stap hoe je vlees perfect bereidt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn stukje vlees altijd de juiste bereiding heeft? Van de juiste temperatuur tot het gebruik van olie en boter, van het snijden tot mals houden: na deze les lukt een steak altijd. Hoe snij ik vlees correct en moet ik wel of niet voorzouten?
Les 4: Vis fileren & bereiden
Ga aan de slag met vis, schaal- en schelpdieren. Je leert vershoud herkennen, schoonmaken, fileren, pocheren, bakken en zelfs oesters openen. Als mijn vis is gefileerd, hoe bereid ik deze daarna met welke kooktechniek? Spannend én leerzaam!
Les 5: Basis deeg & patisserie
Duik in de wereld van bloem en meel en ontdek hoe verhoudingen je baksels maken of breken. Is er verschil tussen bloem en meel hoe gebruik je bloem en meel in je baksels? Je oefent patisserietechnieken en maakt een citroen-meringuetaart met drie verschillende technieken.
Les 6: Het afsluitende “examen” diner
Tijd om te laten zien wat je hebt geleerd! Tijdens deze slotles bereid je samen een 3-gangen diner en zet je alle puntjes op de i van de technieken in die je in de afgelopen weken hebt geoefend. Heb ik alles uit de lessen gehaald wat ik wilde leren tijdens deze cursus?
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Chef Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.
EXTRA cursus woensdag: 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3 december (3 plekken vrij).
De kosten bedragen € 525,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.
Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.
Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten!