8 plekken beschikbaar

〰️

8 plekken beschikbaar 〰️

VAN GROND TOT MOND EXPERIENCE

VOOR DE ECHTE FOODIE

GA JIJ MEE?

Op zaterdag 19 oktober 2024 neemt Chef Michka je mee naar de Oesterij in Yerseke voor een unieke op maat opgestelde oester experience. Beleef de oesterkweek zoals je zelf nog nooit hebt beleefd.

Hoe wordt een oester gekweekt? Wat is daarvoor nodig? Hoe oud is een oester? Welke soorten oesters zijn er? Integreren deze vragen je? Dan is deze dag zeker iets voor jou!

Je gaat vanaf de oesterij in een droogpak (inbegrepen in de prijs) het water in en leert van de oesterij gids wat het werk van een oesterkweker inhoudt. Je ervaart dit tijdens eb (laagwater) en wandelt over de bodem van de Oosterschelde. Daarnaast proeven we diverse soorten oesters en is er een uitgebreide rondleiding op de oesterij.

Programma en kosten

10.00     Ontvangst bij de Oesterij met een kop koffie/thee
10.15     Rondleiding met een privégids die jullie meeneemt over ons terrein en u alles verteld over ons bedrijf en de verschillende facetten van de oesters. Ook maken we met de waadpakken aan een korte uitstap in het water om in onze proeftuin te ervaren hoe de kweek van oesters eraan toegaat.
11.45     Start van de lunch met een glas Cava
12.00     Proeverij van 3 warme oesters met aansluitend een plateau Fruits de Mer met o.a. per persoon een halve kreeft, oesters, mosselen, krabscharen, langoustines, alikruiken, scheermessen en crevettes. Op tafel serveren we nog 2 glazen Zeeuwse wijn en water p.p. Na afloop krijgen de gasten nog een kop koffie en is het programma ten einde rond 14.00 uur.

Kosten 150 euro per persoon

Durf jij deze experience met chef Michka aan?