kookworkshop Hoeksche sushi

de lekkerste zelfgemaakte sushi met lokale ingrediënten

3,5 uur maki sushi en dips 90 euro p.p. all inclusive

VERSE SUSHI MET HOEKSCHE INGREDIËNTEN EN ZEEUWSE VIS Niveau **

Zelf sushi maken lijkt soms moeilijk en arbeidsintensief. Bovendien heb je allerlei ingrediënten nodig die je niet standaard in je voorraadkast hebt liggen. Tijdens deze kookworkshop laat chef Michka je zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is als je denkt. Belangrijk zijn de verse ingrediënten en de kennis van het wassen, koken en op smaak brengen van de sushi rijst.

We gaan aan de slag met diverse gerolde maki sushi zoals futomaki, hosomaki en uramaki. Natuurlijk mag ingelegde gember, geraspte wasabi, zelfgemaakte mayonaise en de beste sojasaus van de Hoeksche Waard niet ontbreken. De verse vis komt als laatste uit de koelkast (indien gewenst kan deze workshop geheel vegetarisch) en maakt jouw eigengemaakte sushi helemaal af. Sushi maken vergt creativiteit en door je eigen lievelingsingrediënten te verwerken ontwerp je dus eigenlijk je eigen sushi. Hoe gaaf is dat!

De grootste ter wereld zal-ie niet worden. Naar verluidt staat deze op naam van een zomerfestival in Tokio, waar in 2013 een 120 meter lange sushirol in elkaar werd gedraaid. Maar vooruit, de bijna vier meter lange sushi die Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard tijdens haar nieuwste kookworkshop gaat rollen, mag er ook best zijn
— I. Post Journalist AD