6 weekse kookcursus BASIS
De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken! Tijdens deze kooklessen gaan we terug naar de basis. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Koken doe je zo! Het doel van deze lessen is om een basiskennis op te doen van alles wat er komt kijken als we ingrediënten gaan bewerken en bereiden tot een gerecht. Van warenkennis tot af- en opmaken van een zelfgemaakt diner. In 6 weken kom je in aanraking met snijtechnieken, kooktechnieken, kookapparatuur, kookgereedschappen en tips en trics om jou zelfverzekerder aan de slag te laten gaan in de keuken. Na deze cursus weet je wat er gebeurt in de pan of oven en op welke temperatuur. Zeg vaarwel tegen koken vanaf recepten. Onzekerheden worden weggenomen en jij durft en begrijpt meer na deze cursus in de keuken.
LEs 1: SNIJTECHNIEKEN
Alle koude gerechten komen in de keuken van de garde. Tijdens deze les staan snijtechnieken, warenkennis en basis bouillon op het programma. Welke messen zijn essentieel, hoe gebruik en onderhoud je deze en waarom zijn er eigenlijk snijtechnieken?
Les 2: KOOKTECHNIEKEN
Alle warme groentengarnituren komen van de entremetier. Maar welke kooktechnieken zijn er en welke groente hoort bij welke kooktechniek? Ook bereidingen met zoet zuur en eieren staan centraal tijdens deze les.
LES 3: DE PERFECTE BIEFSTUK
De man en het vlees! Bullshit natuurlijk want dat laat deze les wel zien. Vrouwen opgelet! Vlees en gevogelte staat centraal in deze les en een aantal mooie traditionele technieken zoals rollade.
LES 4: VIS FILEREN
Vis, schelp- en schaaldieren komen van de poissonier in de keuken. Deze les staat dan ook helemaal in het teken van alles wat uit het water komt. We gaan fileren, pocheren, bakken en nog veel met deze prachtige producten.
Les 5: BASIS DEEG
Alle zoete gerechten uit de keuken komen van de patissier. Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een geslaagde taart, cake of vulling te leren maken. Welke bloem gebruik je, in welke verhoudingen en wat voor bindingstechnieken zijn er?
LES 6: HET DINER
Jij bent de chef! Je hebt in 5 lessen de basis gelegd om groente, vis en vlees smakelijk en perfect te bereiden. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. Alles komt nu samen in een 3 gangen diner ter afsluiting.
Inbegrepen is ook een eenmalige korting van 15% op onmisbaar kookgerei bij kookwinkel Braadbaas. Michka heeft de essentiële tools al voor je op een rij gezet.