4 plekken beschikbaar

〰️

4 plekken beschikbaar 〰️

De leukste kookcursus in de Hoeksche Waard en omstreken! Tijdens deze kooklessen gaan we terug naar de basis. Of je nu een beginnende keukenprins- of prinses bent of al wat meer kookervaring hebt maakt niet zoveel uit. Het doel van deze lessen is om een basiskennis op te doen van alles wat er komt kijken als we ingrediënten gaan bewerken en bereiden tot een gerecht. Van warenkennis tot af- en opmaken van een zelfgemaakt diner. In 6 weken kom je in aanraking met snijtechnieken, kooktechnieken, kookapparatuur, kookgereedschappen en tips en trics om jou zelfstandig aan de slag te laten gaan in de keuken. Onzekerheden worden weggenomen en jij durft en begrijpt meer na deze cursus in de keuken.

LES 1: SNIJTECHNIEKEN

Alle koude gerechten komen in de keuken van de garde. Tijdens deze les staan snijtechnieken, warenkennis en basis bouillon op het programma.

LES 2: KOOKTECHNIEKEN

Alle warme groentengarnituren komen van de entremetier. Ook bereidingen met aardappels en eieren staan centraal tijdens deze 2e les.

LES 3: DE PERFECTE BIEFSTUK

De man en het vlees! Bullshit natuurlijk want dat laat deze les wel zien. Vrouwen opgelet! Vlees en gevogelte staat centraal in deze les en een aantal mooie traditionele recepturen.

LES 4: VIS FILEREN

Vis, schelp- en schaaldieren komen van de poissonier in de keuken. Deze les staat dan ook helemaal in het teken van alles wat uit het water komt. We gaan fileren, pocheren, bakken en nog veel met deze prachtige producten.

LES 5: BASIS DEEG

Alle zoete gerechten uit de keuken komen van de patissier. Deze les legt de nadruk op een aantal methodes en technieken om een geslaagde taart, cake of soes te leren maken. En natuurlijk de vulling niet te vergeten. Om je vingers bij af te likken!

LES 6: HET DINER

Jij bent de chef! Je hebt in 5 lessen de basis gelegd om je eigen smaakvolle menu samen te stellen. Tijdens deze laatste les krijg je hulp om de puntjes op te i te zetten en lekker te oefenen. Alles komt nu samen.


Data: dinsdagen 21, 28 mei en 4, 11, 18 en 25 juni 2024.

De kosten bedragen € 475,- euro voor alle 6 lessen. Inbegrepen zijn alle ingrediënten en 2 drankjes tijdens het koken. Vooraf wat kleins eten wordt aangeraden.

Minimaal 10 maximaal 12 deelnemers. Losse lessen kunnen niet worden gevolgd.

Neem eigen doggybags mee voor de overgebleven gerechten!