9 plekken vrij

〰️

9 plekken vrij 〰️

In de zomer is het tijd om te bbq’en! Maar je staat bij de slager en kiest weer voor de standaard worstjes, spiesjes en burgers? Anno 2024 kun je echt niet meer met kant en klare BBQ vlees thuis komen. Bovendien zijn deze allemaal al gekruid en kun je niets meer veranderen aan de smaak. Wat doet marinade eigenlijk met je vlees? Welke marinades zijn er en wat is de theorie (scheikunde) achter marineren? Op welke temperatuur moet je welk stukje vlees bereiden? Wat voegt de sous-vide techniek toe aan je bereiding?

Al deze vragen zijn super essentieel om goed te leren begrijpen hoe je uiteindelijk je vlees optimaal op de BBQ kunt gaan bereiden. Daarom organiseer ik voor het 5e jaar deze speciale BBQ kookworkshop om je te inspireren om zo met zelf uitgekozen vlees zelfverzekerd de perfecte BBQ te organiseren. Ik ga je leren droge en natte marinades te maken, grote en kleine stukken vlees te bereiden én hoe je met de temperatuur van de barbecue kunt spelen voor een optimale garing. Er zijn diverse bekende en gangbare barbecues tot jullie beschikking. De locatie van deze kookworkshop wordt later bekend gemaakt of is misschien bij een van de deelnemers in de tuin.

GA JIJ DE BBQ UITDAGING MET MIJ AAN?

Deze unieke kookworkshop duurt twee dagen, omdat we ook met de sous-vide (24 uur) gaan werken en we natuurlijk een aantal marinades (varken/rund/kip/vis/vega) lekker lang willen laten intrekken. Na dag 2 neem je alles mee en kunt zelf het weekend op zondag 30 juni je eigen perfecte bbq thuis organiseren.

Hoe ziet de workshop eruit?

DAG 1 : introductie, droge en natte kruidenrubs, sous-vide, sauzen, bijgerechten, marinade en theorie en scheikunde

DAG 2: afgaren, roken, houtskool, briketten, direct en indirect en smullen!

DAG 3: bij jou thuis (of vries alles in)

  • Datum: vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024

  • Beschikbaar: 10 plekken (kleinschalige kookworkshop!)

  • Tijd: 18:00-21:00

  • Kosten: 255 euro per persoon inclusief alle drankjes en een compleet pakket voor bij jou thuis voor de BBQ op 30 juni (of voor in de vriezer)

  • Inbegrepen: alle BBQ drankjes (fris/water/huissiroop/wijn/bier) 

Door de betaling & reservering ga je akkoord met de algemene voorwaarden van de kookstudio. Bij annulering in minder dan 14 dagen vooraf de kookworkshop vindt geen restitutie plaats. Wel kun je iemand in jouw plaats sturen mocht je zelf onverwachts niet kunnen aanschuiven.